szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Júniusban 11,3 százalékkal nőtt az ipari termelés volumene az egy évvel korábbihoz képest, a szezonálisan és munkanaphatással is kiigazított adatok szerint 1,8 százalékkal haladta meg a májusit - erősítette meg a részletes adatok alapján az egy héttel ezelőtt kiadott előzetes számokat szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Ebben az évben júniusban - március és május után - már harmadszor mutatott kétszámjegyű növekedést az ipari termelés volumene.

A hivatal jelentése szerint a növekedést júniusban már nem csak a járműgyártás és a hozzá kapcsolódó beszállítói ágazatok táplálták, hanem az élelmiszeripar és az elektronikus fogyasztási cikkeket előállító cégek teljesítménye is.

Júniusban az ipari export éves növekedése 15,1 százalékosra gyorsult a  májusi 10,9 százalékról, a belföldi eladások 8,4 százalékkal nőttek az előző havi 4,6 százalékot követően.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb 22 magyar fertőződött meg

Újabb 22 magyar fertőződött meg

Novembertől kapható a vadonatúj Xbox

Novembertől kapható a vadonatúj Xbox

A Fradi volt focistája szerint valaki megrendelte megverését

A Fradi volt focistája szerint valaki megrendelte megverését