szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Drasztikusan zsugorodott a legális cigarettapiac – írja a Világgazdaság csütörtöki száma.

Drasztikusan zsugorodott a legális cigarettapiac – írta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatai alapján a Világgazdaság. A lap csütörtöki számában ismertetett adatok szerint az idén az első fél évben 3,6 milliárd szál cigarettát értékesítettek, míg 2012-ben 6,2 milliárdot ugyanebben az időszakban.

Azt írják, hogy júniusban például 701 millió szál cigaretta fogyott el legálisan, ami 300-400 milliós visszaesést jelent a korábbi évekhez képest.

Az éves legális fogyasztás eddig 2013-ban volt a legalacsonyabb, 9,3 milliárd szál, de a lap szerint a féléves adatok alapján az idén még ennél is kevesebb lehet, a becslések szerint 8 milliárd szál körül alakulhat.

A lap szerint a legális piac mellett működő illegális piac mértékét nehéz megbecsülni, mert bár a NAV akciói egymást érik, az illegális cigimennyiségnek csak a töredékét tudják lefoglalni. Legutóbb például Tarpánál találtak 8500 doboz zárjegy nélküli cigarettát egy kisbuszban, mellette pedig 19 ezer doboznyit eldugva a bozótosban.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A luxuslakások árait nem törte le a járvány

A luxuslakások árait nem törte le a járvány

Most lett csak igazán fontos, hogy betartsa otthon a 20-20-20-as szabályt

Most lett csak igazán fontos, hogy betartsa otthon a 20-20-20-as szabályt

Meghalt a gyilkosságért elítélt zeneipari nagyágyú, Phil Spector

Meghalt a gyilkosságért elítélt zeneipari nagyágyú, Phil Spector