szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A CIB Ingatlanlízing és az FHB Jelzálogbank ügyében várhatóan döntés születik pénteken a Fővárosi Törvényszéken. Az OTP keresetét is ma tárgyalják.

Hét újabb devizahiteles pert tartanak ma, köztük az OTP keresetét is megtárgyalja a bíróság, és több perben ítélet is várható.

Pénteken a Fővárosi Törvényszék várhatóan ítéletet hirdet a CIB Ingatlanlízing Zrt. és az FHB Jelzálogbank Nyrt. által a magyar állam ellen kezdeményezett perben. Első ízben foglalkozik a bíróság az OTP Bank Nyrt. és az OTP Jelzálogbank Nyrt. keresetével, amelyeket  összevontan tárgyalnak. Ezeken túl napirendre kerül a Pannon Takarék Bank, a Pannonhalma és Vidéke Takarékszövetkezet, a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet és a Korona Kredit Jelzáloghitel Zrt. keresete is.

A kitűzött augusztus 25-i határidőig 79 banki keresetlevél érkezett a bírósághoz, amelyből 42-t hiányosságok miatt visszautasítottak; ezeket öt napon belül pótolhatták a pénzintézetek. A csütörtöki adat szerint keresetlevelet 34 felperes adott be újra, és már ezekben az ügyekben is zajlik a tárgyalások kitűzése.

Eddig a bíróság 24 ítéletet hozott, ebből 21 felperesi keresetet utasított el teljesen, 3 esetben adtak részben helyt a keresetnek, egy ügyben a pénzintézet visszalépett és egyet felfüggesztettek azért, mert a bíró az Alkotmánybírósághoz fordult.

A perek többségénél későbbi időpontokra halasztották az elsőfokú döntés kihirdetését.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy kutató szerint ezt a négy égitestet kellene átvizsgálni, mert élet lehet rajtuk

Egy kutató szerint ezt a négy égitestet kellene átvizsgálni, mert élet lehet rajtuk

Különleges kis radart költöztetne otthonainkba a Google

Különleges kis radart költöztetne otthonainkba a Google

Irán miatt támadja az uniós államokat az amerikai külügyminiszter

Irán miatt támadja az uniós államokat az amerikai külügyminiszter