szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Oda jutottunk, hogy 10 millió emberből valamivel több mint 4 millió 100 ezer dolgozik, és mindannyian fizetünk adót; ez azt jelenti, hogy többen toljuk a szekeret, mint ahányan ülünk rajta – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Szolnokon, a Béres Gyógyszergyár Zrt. új gyógyszergyártó részlegének avatásán.

2010 után a magyar kormánynak az a feladat jutott, hogy felerősítse a legyengített Magyarországot – mondta több mint félmilliárdos részleg megnyitóján a miniszterelnök, aki párhuzamot vont a Béres család munkássága és mindenkori magyar kormányok munkája között.

Az ország lábra állításához elsősorban arra volt szükség, hogy növelni tudják Magyarország ellenálló képességét. 2010-ben a helyzet úgy festett, hogy élt itt 10 millió ember, ebből dolgozott 3 millió 600 ezer és adót fizetett 1 millió 800 ezer, ez az összeomlás biztos receptje – mondta. Orbán Viktor hozzátette, az út elején tartunk, akkor lehet végleg megszilárdultnak mondani a magyar gazdaságot, ha legalább ötmilliónyian dolgoznak.

Orbán arról is beszélt, hogy a Béres átadásra kerülő új üzemrésze egy sikeres magyar vállalat fejlődésének újabb állomása, a Béres 10 fős családi vállalkozásból 300 fős vállalatcsoporttá fejlődött. A Béres név mára a magyarok gondolkodásában az egészség szinonimája lett, tízből kilenc magyar a márkanévhez az egészséget társítaná, ennél nagyobb elismerés nem kell egy gyógyszeripari vállalatnak – tette hozzá. 

"Béres József felfedezése a 1970-es és 80-as évek Magyarországán a ma divatos kifejezéssel élve rendkívül unortodoxnak tűnt, ő azonban vállalta a harcot, átküzdötte magát a meg nem értés, az irigység, és a kuruzslás vádjának tüskebokrain" – fogalmazott Orbán Viktor, aki hozzátette, Béres Jószef munkásságát Széchenyi-díjjal tüntették ki, a Béres csepp pedig 2013-ban hivatalosan is bekerült a hungarikumok közé.

Béres József szellemi teljesítménye hozzájárult, hogy az ország meg tudja őrizni szellemi súlyát és javítani tudja az életminőséget, szükségünk van ezekre a népi tehetségekre – fogalmazott a kormányfő.

Azt is bejelentette, az üzemavatást megelőzően három témáról tárgyaltak vendéglátóikkal. Így a Béres Gyógyszergyárral újabb termelőüzem építésének lehetőségeiről esett szó, a magyar állam 300 hektárnyi földterületet ad át a szolnoki ipari park bővítéséhez, valamint költségvetési forrásból megoldják, hogy a választási ciklus végéig a megyeszékhely autópályán vagy autóúton a fővárosból elérhető legyen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alig van már pénzük a cirkuszoknak, még egy évet nem élnek túl

Alig van már pénzük a cirkuszoknak, még egy évet nem élnek túl

Hivatalos: újra Dárdai Pál a Hertha BSC vezetőedzője

Hivatalos: újra Dárdai Pál a Hertha BSC vezetőedzője

Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát

Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát