szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Minden kérdésben megegyezésre jutott a magyar és a bajor kormány az MKB Bank Zrt. magyar állami felvásárlása ügyében - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök és Horst Seehofer bajor kormányfő csütörtökön Münchenben négyszemközti megbeszélésük után.

Rendkívül erősek a bajor-magyar gazdasági kapcsolatok és minden feltétel adott a bajor tőke magyarországi jelenlétének növelésére - mondta Orbán Viktor a két miniszterelnök közös sajtótájékoztatóján.   

"Csak egy tüske volt a köröm alatt" az MKB, amelynek ügyében "sikerült dűlőre jutnunk, erőteljes és tisztességes tárgyalás végeztével mindkét félnek elfogadható megoldás született" - mondta Orbán Viktor. Horst Seehofer kiemelte, hogy az MKB értékesítése a magyar állam számára "mindkét félnek kielégítő módon" megtörtént.

A bajor miniszterelnök szerint hagyományosan jók a bajor-magyar kapcsolatok, és köszönetet mondott a magyar népnek és kormánynak azért a "meghatározó hozzájárulásért", amellyel 25 évvel ezelőtt kivette a részét a német újraegyesítésért és Európa megosztottságának megszüntetéséért folytatott küzdelemből.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Négygyerekes férfi halálát okozta a bika nevű új drog

Négygyerekes férfi halálát okozta a bika nevű új drog

Válaszol a betegek kérdéseire, sőt már egy orvosegyetemi vizsgán is átment a pécsi egyetem új chatbotja

Válaszol a betegek kérdéseire, sőt már egy orvosegyetemi vizsgán is átment a pécsi egyetem új chatbotja

Erről tudjon, mielőtt kivetetné a gyerek manduláját

Erről tudjon, mielőtt kivetetné a gyerek manduláját