szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Erősödött a forint a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon pénteken, mindazonáltal napközben közel hároméves mélységbe is gyengült a dollárhoz képest.

Délután négy órakor az eurót 309,51 forinton, a dollárt 248,97 forinton, a svájci frankot 257,12, a japán jent pedig 2,1729 forinton jegyezték.

A forint az euróhoz képest a nap legnagyobb részében 310 forint alatt járt, ellentétben csütörtökkel. Reggel nyolc óta hektikusan változott az árfolyam, a trend lefelé tart. Az euró legalacsonyabb jegyzése 308,72, a legmagasabb pedig 310,29 forint volt eddig.

A folyamat hasonlóan alakult a svájci franknál, amelynek árfolyama a 256,37 és 257,69 forintos sávban mozgott.

A dollár még csütörtök este áttörte a 250 forintos küszöböt, és péntek reggel kilenc óra körülig nem is került e szint alá. Háromnegyed kettő körül ismét visszatért 250 forint fölé a jegyzés, majd bő másfél óra múlva esésnek indult és azóta is süllyed az árfolyam. A dollár jegyzése 248,77 és 250,69 forint között változott eddig. A legmagasabb jegyzés közel hároméves mélységet takar, utoljára 2012 januárjában járt 250,70 forint közelében a dollár árfolyama.

A japán jen legalacsonyabb árfolyama 2,1624 forint, a legmagasabb pedig 2,1761 forint volt.

Az euró dollárhoz viszonyított árfolyama tovább erősödött délután, mivel a piaci szereplők nem voltak elégedettek az amerikai munkaügyi minisztérium friss foglalkoztatási adataival. Az eurót négy órakor 1,2433 dolláron jegyezték, míg reggel 1,2377 dolláron állt az árfolyam.

Délután négy órára a napi kereskedést indító (péntek, GMT 00.00 óra) értékéhez képest az euró 0,43 százalékkal erősödött a dollárhoz képest. A forinthoz képest az euró 0,12, a dollár 0,55, a svájci frank 0,05, a japán jen pedig 0,02 százalékkal gyengült.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Palvin Barbara lesz az MTV European Music Awards egyik műsorvezetője

Palvin Barbara lesz az MTV European Music Awards egyik műsorvezetője

Trump higgadt volt, Biden állampolgárságot ígért a bevándorlóknak az utolsó elnökjelölti vitán

Trump higgadt volt, Biden állampolgárságot ígért a bevándorlóknak az utolsó elnökjelölti vitán

Háborúban már leváltották volna a Színművészeti kancellár-ezredesét

Háborúban már leváltották volna a Színművészeti kancellár-ezredesét