szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy szinte lehetetlen megmondani, hogyan is teljesítettek egy állásinterjún. Ugyanakkor a HR-es testbeszédéből, kifejezéseiből könnyen meg lehet állítani, hogyan is megy egy állásinterjú. Itt van most pár jel arra, ha valami nagyon rosszul sikerült.

A Business Insider összeszedett bő tucat jelet arra, amiből észre lehet venni, hogy rosszul teljesít valaki egy állásinterjún. Sokak szerint egyáltalán nem lehet megmondani, hogyan is teljesítettünk egy állásinterjún, ám ezt a HR-es testbeszédéből, kifejezéseiből könnyen össze lehet rakni. Itt van most 15 jel arra, ha nem megy jól az állásinterjúnk:

 1. A HR-es nem tart fenn szemkapcsolatot, ez ugyanis azt jelzi, hogy nem igazán érdekeljük.
 2. Összefonja a HR-es a karját, az ajtó felé nézeget: ez azt jelzi, nem kötjük le igazán, nincs nagyon elámulva a teljesítményünktől.
 3. Folyamatosan az e-mailjeit nézegeti, a telefonját babrálja: ez is azt jelzi, nem tettünk mély benyomást.
 4. A vártnál hamarabb véget vet a HR-es az interjúnak: ez szinte biztos, hogy azt jelenti, nem kapjuk meg az állást.
 5. Egyáltalán nem mosolyog a HR-es. Ez nem igazán jó jel, próbáljuk meg oldani a hangulatot egy-két kommenttel.
 6. Ha támadásba lendül a HR-es, folyamatosan stressz alá akar minket helyezni, akkor ne támadjunk vissza, maradjunk nyugodtak.
 7. Folyamatosan szünetet tart a HR-es a kérdések között. Ez nem jó jel, mivel szintén azt jelzi, hogy nem keltettük fel az érdeklődését, ám ilyenkor jöhet el a mi időnk, igyekezzünk bemutatni magunkat.
 8. Nem figyel ránk a HR-es, folyamatosan olyanokról kérdez, amiket már elmondtunk. Ebben az esetben sem tudtuk jól lekötni a figyelmét.
 9. A HR-es közli, hogy más, megfelelően képzett jelentkezők is vannak. Ne ijedjünk meg, amíg az interjún vagyunk, addig nekünk is van esélyünk.
 10. Úgy fest, a HR-es először olvassa az önéletrajzunkat. Nem igazán jó jel, az érdeklődés alacsony szintjét mutatja.
 11. Szintén az alacsony érdeklődést mutathatja az, hogy kevés szó esik az eddigi eredményeinkről, céljainkról és készségeinkről.
 12. Akadozik a beszélgetés, sok a szünet és az "üresjárat". Szintén az érdeklődés hiányára utal mindez.
 13. Nem kérdezi meg a HR-es, hogy mikortól tudnánk kezdeni, vagy hogy melyek lesznek most a következő lépések.
 14. Ha az interjún befelé egy határozott kézfogást kapunk, de ha kifelé már kezet sem fognak velünk, vagy csak egy nagyon gyenge kézfogással találkozunk, akkor az szintén annak lehet a jele, hogy kevésbé érdeklődnek irántunk.
 15. "Majd az asszisztensem felveszi Önnel a kapcsolatot". Hát, ez sem a legjobb jel arra, hogy nagyon érdekelnénk a HR-est.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem lesz baja, ha leejti az új Samsung telefont – itt a Galaxy XCover 5

Nem lesz baja, ha leejti az új Samsung telefont – itt a Galaxy XCover 5

Bemutatták a második magyar versenyfilmet is a Berlinalén

Bemutatták a második magyar versenyfilmet is a Berlinalén

Döntött Németország: a 65 évesnél idősebbek is megkaphatják az AstraZeneca-vakcinát

Döntött Németország: a 65 évesnél idősebbek is megkaphatják az AstraZeneca-vakcinát