szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pártjával energetikai ügyekben évek óta vitatkozó politikus kedden is másként szavazott. Tartózkodott a 30 évre szóló paksi titkosítás megszavazásakor.

A fideszes Bencsik János tartózkodott a paksi bővítés adatainak 30 évre szóló titkosításáról tartott szavazáson kedden a parlamentben.

Így tett a módosító javaslatok, az összegző módosító és a végleges javaslat elfogadásánál is – írta a 444.

Bencsik energetikai ügyekben már évek óta vitázik a kormánnyal. 2011-ben a kapcsoltáram-támogatásokon vitatkozott össze a kormánnyal. A hőerőműveknek nyújtott támogatás lényege az volt, hogy a náluk melléktermékként keletkező áramot garantált áron felvásárolták tőle. Ezt a kötelezettséget azonban a kormány felszámolta, azóta nem ritka, hogy Bencsiknek különvéleménye van.

©

Mint arról beszámoltunk, kedden a Ház 130 igen szavazattal, 62 nem ellenében és egy tartózkodás mellett fogadta el Seszták Miklós fejlesztési miniszter javaslatát a paksi titkosításról. A javaslat egy része a beruházással kapcsolatos jogi, foglalkoztatási és adat-hozzáférési rendelkezéseket tartalmaz, míg további, hosszabb fele elsősorban az atomenergiáról szóló jogszabályt módosítja a biztonságosabb atomenergia-felhasználásra hivatkozva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Állami pénzből bővülhet a fővárosi CT és MR diagnosztikai ellátás

Állami pénzből bővülhet a fővárosi CT és MR diagnosztikai ellátás

Radar360: Jöhet az új minimálbér, Biden és Macron nagy egyetértésben

Radar360: Jöhet az új minimálbér, Biden és Macron nagy egyetértésben

A Sanofi is rááll a Pfizer-vakcinára, 100 millió adagot gyárt le idén

A Sanofi is rááll a Pfizer-vakcinára, 100 millió adagot gyárt le idén