szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az első igazi zárva tartós vasárnap jön, de mekkora tömeg lesz szombaton? És mi lesz azokban a plázákban és néhány élelmiszerboltban, amelyek vasárnap nyitva lehetnek?

Most szombat, március 21. az első „igazi” szombat a vasárnapi boltzár élesedése után. Vasárnap az élelmiszerboltok jó része zárva kell hogy legyen, ugyanez igaz például a bútorboltokra (IKEA, Kika, Möbelix), vagy a barkácsáruházakra, drogériákra. Az előzetes várakozások szerint nagy tömeg lesz a legtöbb, vasárnap zárva tartó üzletben. A múlt hét szombaton, a vasárnapi boltzár élesedése előtti utolsón, a március 15-i ünnep előtti napon sok helyen sokan voltak, de olvasóink beszámoltak arról is, hogy volt, ahol a szokásosnál nem volt több ember.

Kérjük, írja meg tapasztalatait most is, ha megy szombaton vásárolni. A levélben írja meg, hol volt, körülbelül mikor, és ha tud, fotót is készítsen, és a levelet az [email protected] címre várjuk. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy az átlagosnál nagyobb-e a tömeg, a múlt szombatinál többen vásárolnak-e, mennyire feszültek az emberek, vagy épp semmi különös nem történik.

Az élelmiszerboltok közül nagyon sokan zárva tartanak vasárnap. Ugyan találtunk egy Spar-üzletet, ami nyitva lesz most vasárnap, rajta kívül is lesz még nyolc ilyen, de a többi a közel 400 egységből zárva lesz. Az összes Tesco, Auchan, Penny Market is zárva lesz vasárnap, a Lidlnek 3 boltja várja az embereket a hét utolsó napján – szedte össze a 444.hu. A Reál-üzletek közül azonban körülbelül 500 nyitva lesz, és a CBA-boltokból is sok kiszolgálja a vásárlókat (pontos számot a CBA nem tud mondani.)

Kérjük, arról is küldjön levelet, hogyha vasárnap bevásárolni megy a nyitva tartó üzletekbe. A plázák jó része is nyitva lesz vasárnap (mert általában van bennük mozi, étterem, kávézó – ezek mind nyitva lehetnek). Az is érdekel minket, hogy a plázákban egy átlagos vasárnaphoz képest most hányan lesznek. Levelét szintén az [email protected] címre várjuk. Köszönjük.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ököllel ütöttek meg két fiút egy bevásárlóközpontban

Ököllel ütöttek meg két fiút egy bevásárlóközpontban

Monte Cristo grófja nem férne be a nyolc leggazdagabb magyar közé

Monte Cristo grófja nem férne be a nyolc leggazdagabb magyar közé

Fidesz: Szájer az egyedüli helyes döntést hozta meg

Fidesz: Szájer az egyedüli helyes döntést hozta meg