szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Három hónapja a Fidesz szavazóinak többsége még meg tudott békélni a boltzárral, most már csaknem kétharmaduk ellenzi.

Egyre többen vannak, akik ellenzik az üzletek vasárnapi zárva tartását – ezt mutatja a Medián közvéleménykutató cég felmérése. A cég az ország több mint 100 településén kérdezett meg - véletlenszerűen kiválasztva - összesen 1200 embert. A minta pontosan tükrözi a szavazókorú lakosság településtípus, nem, életkor és iskolai végzettség szerinti összetételét, írja a Medián.

Az eredmény: márciusban az emberek 62 százaléka támogatta a nyitva tartást, vagyis ennyien ellenezték a boltzárat, májusban már 72 százalék ez az arány. Vagyis nemhogy hozzászoktak volna az emberek a boltzárhoz, egyre inkább ellenzik azt.

Pártkötődés alapján nézve is elmondható, minden társadalmi csoport között nőtt és többségben van az elégedetlenek aránya. Leginkább a Fidesz szavazói között nőtt a vasárnapi nyitva tartás támogatóinak tábora: márciusban 45 százalékuk volt a nyitva tartás híve, vagyis a kormánypártiak többsége meg tudott békélni a boltzárral, ma már 63 százalékuk van a nyitva tartás mellett, azaz a fideszesek között is kisebbségbe kerültek a boltzár hívei.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!