Kókadozik a forróságtól a paprika és a paradicsom

Az étkezési paprika és paradicsom esetében jelentős terméskiesést tapasztalnak a gazdálkodók, a betakarított termés minősége pedig elmarad a kívánt szinttől – írja a szerdai Napi Gazdaság.

  • MTI/Napi Gazdaság MTI/Napi Gazdaság
Kókadozik a forróságtól a paprika és a paradicsom

Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnöke a lapnak azt mondta, hogy a melegben a termés nem tudott megfelelően fejlődni, így nagyon sok a deformált, szabálytalan paprika, ami csak lecsónak adható el.

A paradicsom esetében a hőség miatt 20-30 százalékkal kevesebb a bogyó a növényeken – tette hozzá.

Az elnök elmondta azt is, hogy most a legolcsóbb a paprika és a paradicsom, a lecsószezon várhatóan augusztus 20-a után zárul, ekkortól indulhatnak felfelé az árak.

A minőségi paprika és paradicsom termelői ára kilogrammonként bruttó 130-170 forint között van, a fogyasztói ár pedig 200-250 forint között mozog – olvasható a lapban.

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

A végtelen lehetőségek iparága

Az űripar végtelen lehetőségeket nyit meg a vállalkozások előtt. Támogatási források is rendszeresen elérhetők a szektorban érdekelt piaci szereplők számára.

Mi lesz a cégemmel utánam?

Az öröklés előkészítése, a vagyon átruházása bonyolult, tudatosságot igénylő folyamat – különösen akkor, ha működő cég is van a javak között.