szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magáncsőd szeptember elseje óta elérhető, ám ne szépítsük, a kutyát sem érdekli, ezért a kormány több százezer forint ingyenpénzzel próbálja vonzóvá tenni a kilábalást lehetővé tevő, de fájdalmas konstrukciót.

Egyelőre nem ütötte meg a bajban lévők ingerküszöbét, ezért megindult a kormányzati ötletelés a konstrukció vonzóbbá tételéért – más szóval több mézet tesznek a madzagra. Egy kormányrendeletből ugyais az derül ki, hogy aki magáncsődöt jelent, pénzbeli támogatást is kaphat a jelzáloghitel törlesztéséhez – írja a VG.hu.

Eszerint azok a magncsődölők, akik – adós és adóstárs közösen – legalább 50 százalékos tulajdonrésszel rendelkeznek az lakóingatlanban, amelyre jelzálogjogot jegyeztek be, vagy pénzügyi lízingszerződést kötöttek, az adósság 3,8 százalékának megfelelő, évente maximum 300 ezer forintot kaphatnak a jelzáloghitele törlesztésére.

A maximális mértékű segítségre azok jogosultak, akiknek a jelzáloghitele legalább 7,9 millió forint volt. A támogatást a főhitelező kapja meg az államtól közvetlenül és a pénz az adós törlesztőrészletét csökkenti majd. A pénzt a csődegyzség fennállásáig tart, de öt évnél tovább nem adja az álam. addig folyósítják.

További részleteket itt lehet olvasni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!