Miért veszélyes halogatni a digitalizációt? Cégvezetőként ezeket érdemes átgondolnia!
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
Legalábbis ezt mondja a Tej Terméktanács elnöke. Mélykuti Tibor szerint az áfacsalós import leginkább a szlovák és a cseh importot érinti. Az orosz embargó leginkább a sajtpiacon érezteti hatását.
Az ultrahőkezelt tejek (UHT) esetében nem sikerült megállítanunk a többségében áfacsalással hazánkba érkező szlovák és cseh importot – mondta Mélykuti Tibor, a Tej Terméktanács elnöke a keddi Magyar Időkben.
A negatív külkereskedelmi mérleg mögött az orosz embargó, valamint az ultrahőkezelt tejek (UHT) esetében a többségében áfacsalással Magyarországra érkező szlovák és cseh import áll. A szakember szerint az orosz embargó főként a sajtok terén érezteti hatását.
A külkereskedelem szerkezetére továbbra is importnyomás jellemző. Míg Magyarország elsősorban nyers tejet szállít külföldi partnereinek, a magyar piacot elárasztják a feldolgozott exporttermékek.
A napilap idézi az Agrárgazdasági Kutatóintézet (AKI) adatait, amelyek szerint a nyers tej kivitele augusztusban harminckilencszerese volt a behozatalnak, sajtból, túróból viszont kétszer annyit hoztak be, ahogy a dobozos (többségében UHT) tej importja is tovább emelkedett.
A magyar tejpiac kedvezőtlen külkereskedelmi szerkezete csak megfelelő piacvédelemmel és a feldolgozóipar fejlesztésével változtatható meg a Tej Terméktanács elnöke szerint.
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
Bővült azon fejlesztési lehetőségek köre, amelyekre a Demján Sándor Tőkeprogramban forrást igényelhetnek a vállalkozások.
Javult a vállalkozások alkupozíciója: az árak konszolidálódtak, a kockázati prémiumok csökkentek, van verseny. Érdemes élni a lehetőségekkel.
Már egyetlen, megfelelően kiválasztott MI-eszköz révén is jelentős hatékonyságnövekedést érhetnek el a kisebb cégek is.
Ellenzéki arcok és két régi kedvenc pokémon is felbukkan – videós beszámolónk az eseményről.