szerző:
hvg.hu

Terrorellenes koordinációs szervezet jön létre, ha kell akkor Paks miatt bíróságra megy a kormány. Lesz új nemzeti könyvtár, és kiderült Lázár János szerint L. Simon Lászlónak inkább a költészettel kellene foglalkoznia, és nem az üzlettel.

A kormány szerdán éjszakába nyúló ülést tartott, a döntésekről számolt be Lázár János.

Terrorellenes koordinációs szervezet jön létre

A magyar kormány meggyőződése, hogy a párizsi merénylet minden magyar elleni támadást jelent. Az illegális bevándorlást kihasználva sok terrorista jelent meg Európában, de a kormány szerint Magyarország Európa legbiztonságosabb országa lett többek között a kerítésnek köszönhetően.

A kormány ugyanakkor felállít egy terrorellenes koordinációs szervezetet, aminek az a dolga, hogy a belbiztonsági szervek munkáját összehangolja.

Lázár megint hangsúlyozta, hogy Magyarország a végletekig fog ragaszkodni ahhoz, hogy a bevándorlás kontrollált keretek között történhet, de úgy, hogy az kötelezettséget ne rójon az országra. Azaz Németország szerinte meghívhatja magához a bevándorlókat, de akkor minden kötelezettséget nekik kell állniuk.

  • 473 menedékkérő van nyitott menedékállomáson
  • 470 őrzött befogadóállomáson
  • Mióta a kerítés van, nem jön be egyetlen bevándorló sem
  • 700 kiutasítási ítélet született nyár óta
  • Már 500 ezren írták alá a kormánypártok kvótaellenes aláírásgyűjtő ívét

Má' miért ne üzletelhetnénk az oroszokkal?

A miniszter beszélt arról is, hogy Brüsszel elmeszelte a paksi bővítést. 2013 novemberében a kormány tájékoztatta az Európai Bizottságot a magyar-orosz kétoldalú megállapodásról. Majd két évvel később jutottak el arra, hogy kétséges ez a megállapodás – mondta Lázár.

Ez nem politikai, hanem kereskedelmi vita

 - mondta Lázár, aki szerint ezzel Paks II. a megvalósítás útjára lépett.

A miniszter szerint azt fogják tisztázni, hogy Magyarországnak igenis joga van Európán kívüli országokkal üzleti kapcsolatot létesíteni, így az oroszokkal, kínaiakkal, vagy éppen az arab országokkal.

Ha mégsem sikerülne a bizottsággal megállapodni, akkor a kormány bírósághoz fordul.

Ki az a titokzatos 222 ember?

Lázár szerint a földárverések nyugodtan zajlanak, és elismerte, van 222 ember, aki nem magyar nevű, de igazából magyar Lázár szerint, és vehetnek földet. De nem árulta el, hogy kikről lehet szó. A jövőben kétfajta mintagazdaság lesz: állami tulajdonban lévő vállalkozások, valamint az adott termékláncot lefedő társaságok.

24 milliárd a BKV-nak, új nemzeti könyvtár

Az állam átutalt 24 milliárdot a fővárosnak, és további tárgyalások lesznek a hosszú távú finanszírozásról.

Új nemzeti könyvtára lesz Budapestnek, mégpedig a Palotanegyedben a Magyar Rádió épületénél.

2020-től Budapest és Pest megye szétválhat (Hogy miért kell szétválnia Budapestnek és Pest megyének, arról itt olvashat bővebben)

L. Simont nevelgeti Lázár

Mesterházy Attila azt próbálta meg megtudakolni az elmúlt napokban, hogy az államtitkárok családtagjai milyen állami támogatásokban részesültek. Lázár úgy válaszolt, a Miniszterelnökségen Kis Miklós államtitkár kapott uniós támogatást, mert szamócaföldje van, ahogy L. Simon László volt cége 2009-ben szintén kapott.

Lázár János egyébként arra próbálja rávenni L. Simon Lászlót, hogy inkább a költészettel foglalkozzon, mint az üzlettel.

Giró-Szász Andás jön-megy, most éppen olyan, mintha jönne – mondta egy kérdésre.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bezárják Siófok egyik legjobb cukrászdáját, mert túl sok a vendég

Bezárják Siófok egyik legjobb cukrászdáját, mert túl sok a vendég

A BMW-gyár milliárdjaiból is a kormány oligarchái szedhetik meg magukat

A BMW-gyár milliárdjaiból is a kormány oligarchái szedhetik meg magukat

15 millióból utazott az Országgyűlési Őrség, Las Vegasban is voltak

15 millióból utazott az Országgyűlési Őrség, Las Vegasban is voltak

Ceglédi: Elvárom Tarlós István bocsánatkérését

Ceglédi: Elvárom Tarlós István bocsánatkérését

Csak egy kis tesztoszteron, és máris jobban vannak a férfiak

Csak egy kis tesztoszteron, és máris jobban vannak a férfiak

FINA: Elfogadták a vízilabda szabálymódosításait, rövidebbek lesznek a mérkőzések

FINA: Elfogadták a vízilabda szabálymódosításait, rövidebbek lesznek a mérkőzések