Tetszett a cikk?

Többségben vannak azok, akik hajlandóak lennének vi-zitdíjat fizetni azért, hogy javuljon az állami egészségügy színvonala – derül ki a Publicus Intézet felméréséből, amelyet a Vasárnapi Hírek megbízásából ké-szített.

Ha meg lehetne ismételni a 2008-as fideszes háromkérdéses „szociális népszavazást”, a jelek szerint nagyot bukna a vizitdíj és kórházi napidíj elutasítása Hét évvel ezelőtt – igaz, meglehetősen szolid, 51 százalékos részvételi arány mellett a szavazók 80 százaléka utasította el a MSZP-SZDSZ-kormány 300 forintos egészségügyi „sarcát”. Most éppen ellenkező a széljárás: kétharmad támogatná az egészségügy effajta támogatását. A Publicus Intézet felmérése szerint a megkérdezettek fele adott hálapénzt, illetve vett igénybe fizetős magán ellátást az elmúlt években.

©

 Ma már nem csak az ellenzéki, hanem a kormánypárti betegek is kezdik kritikusan szemlélni az egészségügyi rendszert.  Tízből csupán egy fideszes volt „valamennyire elégedett”, 52 százalékuk határozottan elégedetlen. Az MSZP szavazóinak 82 százaléka nem találja kielégítőnek az egészségügy teljesítményét.
Ebben a helyzetben legnagyobb arányban a fővárosban és a megyeszékhelyen élők, illetve a magasabb iskolai végzettségűek támogatnák a vizitdíjat, azzal a kikötéssel, a befolyó összeget a kormány az egészségügy fejlesztésére fordítsa.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Totálisan kirabolták, de jelen van az 1956-os Intézet

Totálisan kirabolták, de jelen van az 1956-os Intézet

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

656 millió forintnak megfelelő dollárt fizetett valaki egy régi Batman-képregényért

656 millió forintnak megfelelő dollárt fizetett valaki egy régi Batman-képregényért