szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

1 millió forintos bírságot szabott ki a Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntőbizottsága a zuglói önkormányzatra.

A Közbeszerzési Hatóság megállapítása szerint a főváros XIV. kerületének önkormányzata szabálytalanul írta ki a parkolási közbeszerzést, amivel megsértette a közbeszerzésről szóló törvényt. – Írja szombati számában a Magyar Hírlap. Az erről szóló határozat a közbeszerzes.hu-n olvasható, ami azt is kimondja, hogy egy millió forintos bírságot kell fizetnie mindezért a zuglói önkormányzatnak.

©

A lap információi szerint a parkolási rendszer közbeszerzési kiírását az MSZP erőltette át a zuglói tulajdonosi bizottságon. A testületben mind az Együtt-PM-es Szabó Rebeka alpolgármester, és Karácsony Gergely polgármester tartózkodott a gyorsított meghívásos közbeszerzési eljárás részvételi szakaszának lezárásával kapcsolatos előterjesztés megszavazásakor. A Fidesz, az LMP és a CivilZugló képviselői elutasították a dokumentumot, míg a Jobbik képviselője is tartózkodott a szavazás során.

Eredetileg 1 milliárd forintos közbeszerzésről volt szó, de az összeget 300 millió forinttal megemelték a tulajdonosi bizottságban. A Közbeszerzési Hatóság döntése miatt bizonyosan új parkolási közbeszerzést kell kiírnia a zuglói önkormányzatnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Társasági ember? Bizonyára nem kevés az önbizalma

Társasági ember? Bizonyára nem kevés az önbizalma

5 millió forintot követel Orosz Bernadett bántalmazója

5 millió forintot követel Orosz Bernadett bántalmazója

Bárki kiveheti a Kaliforniába jöttem híres családi házát

Bárki kiveheti a Kaliforniába jöttem híres családi házát