szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Aldinál a legjobb pénztárosnak lenni, de a többi multi is rendesen fizet, mert kevés a munkaerő.

A céges beszámolók alapján írta meg az Index, hogy ma az Aldinál, a Lidlnél és a Metrónál keresnek legjobban a kereskedelmi dolgozók.

A magyar cégek – a CBA, a Reál, a Coop, a G'Roby és a Manna – kereseti viszonyait nem lehetett összehasonlítani a multikéval, mivel ezek általában franchise rendszerben működnek, így boltonként eltérhet a bérezés. Mint az Index megjegyzi, a Figyelő tavalyi cikke szerint a CBA fizet a legkevesebbet, de a cég ezért a megállapításért perrel fenyegette meg a lapot, mivel nem értett egyet a módszertannal.

A jelenlegi adatok szerint a Lidl árufeltöltői, illetve pénztárosai 246 856 forintos bruttó fizetést kapnak havonta, amihez műszakpótlék, vasárnapi pótlék és bérlettámogatás is jár.

Az Aldinál kicsit kevesebbet kapnak az árufeltöltők, a pénztárosok viszont akár 296 300 forintot kereshetnek. A Tescónál 176 ezer forint jelenleg a fizetés, vidéken valamivel kevesebb.

Az Auchan, illetve a CBA nem szolgáltatott konkrét adatokat, de minden hálózatnál volt béremelés az utóbbi időben. Ennek oka az egyre súlyosbodó munkaerőhiány. A múlt héten egyébként a Lidl keltett komoly feltűnést egy álláshirdetéssel.

 

Főpénztárost keres a Lidl: Havi 304 ezer bruttó és némi plusz

Az üzletlánc honlapján megjelent álláshirdetés szerint szombathelyi egységükbe keresnek főpénztárost. Ebben a pozícióban a jelenleg elérhető legmagasabb havi bruttó alapbér: 304 000 forint. Ami a pótlékokkal együtt szép nettó összegre jön ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gombából készít cipőt az Adidas

Gombából készít cipőt az Adidas

Önvezető BMW, Tesla, Apple Car – mit tudhatnak ma, mit holnap?

Önvezető BMW, Tesla, Apple Car – mit tudhatnak ma, mit holnap?

Fogyatékkal élőket és időseket rabolt ki a magyar férfi, Németországban fogták el

Fogyatékkal élőket és időseket rabolt ki a magyar férfi, Németországban fogták el