szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Naponta ötezer adagot osztanak szét a riói szegénynegyedek lakói között azokból az ételekből, amelyek megmaradtak az olimpiai faluban.

A séfek szerint aggodalomra semmi ok, az ételeknek semmi bajuk. Értelemszerűen nem a legfrissebbek, de még bőven fogyaszthatóak, mindenfajta egészségügyi kockázat nélkül. A joghurtok és más dobozolt tejtermékek, valamint félkész ételek szavatossági ideje két nap múlva jár le.

De mit eszünk majd 2051-ben?

A népesség növekedése, a klímaváltozás, a biológiai sokféleség fenyegetettsége, az élelmiszer-pazarlás, az élelmiszer-elosztás egyenetlensége, új alternatív technológiák előretörése - pro és kontra összegyűjtöttünk néhány olyan tényezőt, amely nagyban befolyásolhatja a jövő élelmiszer-biztonságát.

A riói olimpiai előtt kirobbant doppingbotrány miatt Oroszország csak csonka csapattal képviseltette magát. Miközben otthon a hatóságok megsemmisítéssel „álltak bosszút” az embargó kijátszásával becsempészett élelmiszereken. Pedig nélkülöző jelentkező ott is bőven lett volna.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több vonatot is érint a hétvégi óraátállítás

Több vonatot is érint a hétvégi óraátállítás

Bioetikus: Koronavírusos betegnél is etikátlan azzal védekezni, hogy később úgyis meghalt volna

Bioetikus: Koronavírusos betegnél is etikátlan azzal védekezni, hogy később úgyis meghalt volna

Pont öt évvel ezelőtt érkezett meg Marty és a Doki a jövőbe

Pont öt évvel ezelőtt érkezett meg Marty és a Doki a jövőbe