Juhász Gábor
Juhász Gábor
Tetszett a cikk?

Bejegyezte a cégbíróság a vezérkarcserét a Grand Tokaj Zrt.-nél: Tombor András és csapata kikerült a döntéshozók közül a korábban Tokaj Kereskedőháznak nevezett állami cégnél.

Hosszú huzavona után tegnap cégbírósági pecsét került a Grand Tokaj Zrt. vezérkarának átszervezésére. A korábban nagyhatalmú felügyelőbizottságból kikerült Tombor András, a mostanában újra a plakátbizniszben nyomuló Fidesz-közeli üzletember, valamint Szabadhegy Péter, aki londoni nagykövet volt, és Csák János állandó üzlettársa, legújabban a Design Terminalnál. A nyáron több lépcsőben végrehajtott átalakítás után a jogász Szutrély Gergely vezette igazgatóságba bekerült például a mádi borász Sepsy István.

A kormány még július végén határozott úgy, hogy vissza kell hívni a felügyelőbizottságot, és augusztus 1-ig adott határidőt a fejlesztési miniszternek a testület „ügydöntő jellegének megszüntetése érdekében a vállalatirányítási struktúra” átalakítására.

Orbán nyugit akar, de Lázár szüretelhet Tokaj-Hegyalján

Visszaállítják az „aszúforradalom" előtti vállalatirányítási rendszert az állami tokaji borászatnál. Az eddig megmondó emberként mozgó Tombor András már le is fordult az idén tavasszal Grand Tokajjá átkeresztelt Tokaj Kereskedőházról, mely leginkább egy elszabadult hajóroncsnak látszik. A kormányhoz főként helyi erőket engednek, de a kasszában pénz biztosan csak augusztus végéig van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elon Musk szerint 2024-re a Marsot is elérjük

Elon Musk szerint 2024-re a Marsot is elérjük

Szél Bernadett százezres felkerekítésre bukkant a nemzeti konzultációt kitöltőknél

Szél Bernadett százezres felkerekítésre bukkant a nemzeti konzultációt kitöltőknél

Egyszerre volt influenzája, koronavírusa és tüdőgyulladása – könyvet írt belőle

Egyszerre volt influenzája, koronavírusa és tüdőgyulladása – könyvet írt belőle