szerző:
hvg.hu

Az Iszlám Állam soraiban harcoló fegyveresek iskolai végzettsége jelentősen meghaladja a hátrahagyott hazájukban mért átlagot. Ez derül ki a Világbank felmérésből.

A felmérés készítői ebből azt a következtetést vonták le, hogy nincs közvetlen összefüggés a szegénység, az alacsony képzettség és a szélsőséges eszmék iránti fogékonyság között.

Az orosz interfax hírügynökség összefoglalójából az is kiderül, hogy a megkérdezett harcosok (azt nem részletezik, hogy hol és miként történt az adatfelvétel a 331 alanynál) negyede rendelkezik felsőfokú végzettséggel, többségüknek pedig volt rendes munkája otthon, mielőtt csatlakozott a szervezethez.

Ennél is beszédesebb adat, hogy az öngyilkos küldetésekre vállalkozó terroristák körében is igen magas volt a jól képzettek aránya.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!