szerző:
hvg.hu

Eger is szerepel a Telegraph toplistáján, amelyben 21 olyan európai várost mutatnak be, amelynek meglátogatására az olvasó "sosem gondolt volna, de mindenképpen kellene".

Bár Budapesttől kevesebb mint 160 kiométerre fekszik, Eger kevés útitervben szerepel – állította a legvonzóbbnak ítélt, de kevésbé ismert európai városok turisztikai toplistájában a Telegraph.

A valójában szinte állandóan turistáktól hemzsegő Heves megyei várossal kapcsolatban a lap a kávézókkal teli kis utcákat emelte ki.

Megemlítették a nagyszerű kilátást nyújtó minaretet és az ország legszebbjének nevezett Dobó téri barokk templomot is.

A 21-es listán egyébként aránylag sok kelet-európai város szerepel, többek között Plovdiv, Maribor, Wroclaw, Szkopje és Eszék.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!