szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány éve még Nagy Magyarország címmel adott ki folyóiratot, és átnevezte volna a Szabó Ervin könyvtárat Szakács Árpád, aki mostantól a Mediaworks megyei lapjainak országos tartalmáért felelős főszerkesztője.

Tovább erősíti a kormányhoz közeli irányvonalat a Népszabadság kiadását felfüggesztő Mediaworks: a cég átszervezése után a kiadó megyei lapjainak országos tartalmát előállító szerkesztőség élére Szakács Árpádot nevezték ki Takács Zoltán helyére. Az új főszerkesztő a Magyar Időkből érkezett.

Akárcsak az új tartalomelőállítási vezető, Csermely Péter helyettesének, Pauska Zsoltnak, úgy Szakács Árpádnak is van tapasztalata a megyei lapok készítésével kapcsolatban. Az új főszerkesztő először a rövid életű Reggel című napilapnál, éppen Pauska vezetése alatt dolgozott, a lap 2005 novemberi bezárását követően pedig a mostani központi szerkesztőség elődjének a szerkesztője lett.

2008 után irányt váltott: egy erősen jobboldali irányba tartó történetírás fellendítőjeként előbb Nagy Magyarország, később a Történelemportál című folyóiratok kiadójaként volt ismert. A Nemzeti Konzervatív Történetkutató Alapítvány főigazgatójaként ő kezdeményezte a Szabó Ervin fővárosi könyvtárhálózat nevének megváltoztatását.

A napilapos újságíráshoz mindössze néhány hete tért vissza: október elsején lett a Magyar Idők munkatársa. Mostantól azonban ennél jóval szélesebb olvasóközönséghez szólhat majd: a Mediaworkshöz tartozó megyei lapokból összesen 240 ezret adnak el naponta.

A 12 megyei lapot, mellette pedig a Nemzeti Sportot és felfüggesztéséig a Népszabadságot is kiadó Mediaworksöt október végén vásárolta meg az Opimus Press, a céget Mészáros Lőrinchez kötik. A cég élére akkor nevezték ki Liszkay Gábort, a Magyar Időket kiadó cég első emberét. Akkor azt ígérték, minél előbb rendezik a Népszabadság sorsát, ám ehelyett lecserélték a Világgazdaság főszerkesztőjét és átszervezték a cég vezetését is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elindult a Holdra a kínai szonda

Elindult a Holdra a kínai szonda

Nem elírás: 67 kilométerrel árulnak egy kései Moszkvicsot

Nem elírás: 67 kilométerrel árulnak egy kései Moszkvicsot

Füstölt a Kútvölgyi kórház ablaka, a tűzoltók is kivonultak

Füstölt a Kútvölgyi kórház ablaka, a tűzoltók is kivonultak