szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Eni olasz energiaipari cég idén is kiadta éves jelentését, mennyi a világ olaj- és gáztartaléka, és melyik országok rendelkeznek fölötte.

A világ bizonyított olajtartaléka 1,667 ezer milliárd hordó volt tavaly, ami 0,2 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit – áll az Eni olasz energiaipari cég "Eni World oil and gas review 2016" jelentésében. A dokumentum globális olajtartalékon belül a legnagyobb bizonyított tartalékkal, 18 százalékos hányaddal Venezuela rendelkezik (300,8 milliárd hordó), a második Szaúd-Arábia 16 százalékkal, majd Kanada (10,2 százalék), Irán (9,5 százalék), Irak (8,5 százalék), Kuvait (6,1 százalék), az Egyesült Arab Emírségek (5,9 százalék) és Oroszország (4,8 százalék) következik a sorban. Az Egyesült Államok részesedése a globális bizonyított olajtartalékban 2,6 százalék – írta meg a napi.hu. A világ gáztartaléka 198,28 ezer milliárd köbméter volt a múlt év végén, 1,1 százalékkal kisebb a 2014. évinél. Ezen a téren Oroszország vezeti a listát. Bizonyított gáztartaléka 50,48 milliárd köbméter, a globális mennyiség csaknem 25 százaléka.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!