szerző:
MTI

Összesen 8,9 milliárd forintot ítélt meg Székesfehérvárnak a kormány, így elindulhat a déli összekötőút, egy belvárosi parkolóház és a szennyvíztisztító telep biogáz-fejlesztése is – minderről Cser-Palkovics András polgármester számolt be csütörtökön, a Facebookon.

A déli összekötő út Székesfehérvár gazdasági területeinek jó színvonalú közúti elérhetőségét szolgálja majd, és tehermentesíti a belvárosi és a városi utakat. A beruházáshoz csaknem 3,3 milliárdos forrást hagyott jóvá a kormányzat.

A Dr. Koch László utcai parkolóház megépítését szolgáló projektet szintén a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyújtotta be a város. A belváros tehermentesítését és a parkolóhelyek bővítését célzó fejlesztéshez több mint egymilliárd forintot biztosítanak.

A székesfehérvári szennyvíztisztító telep biogáz felhasználásával történő fejlesztésére több mint 1,1 milliárd forint jut. A környezetvédelmet szem előtt tartó fejlesztés költséghatékony is, hiszen a tervek szerint a telep villamosenergia-fogyasztása megközelítőleg 84 százalékkal fog csökkenni, a szén-dioxid-kibocsátás csaknem évi háromezer tonnával lesz csökkenthető.

Cser-Palkovics András arról is tájékoztatott, hogy a városrészi rehabilitáció keretében megújuló Sóstói Stadion és környezete rendbetételéhez további 3,3 milliárd forintos kiegészítő forrást biztosít a kormány.

Megvan, honnan csíp le hárommilliárdot Orbán a székesfehérvári stadionnak

Az eddig adott 12,8 milliárd forint nem lesz elég a székesfehérvári stadionépítésre, így a miniszterelnök kipótolta az összeget több mint 3 milliárddal, méghozzá az Országvédelmi Alapból - fedezte fel a 444.hu a Magyar Közlöny keddi számában közzétett, ezzel kapcsolatos kormányrendeletből.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!