szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újítás, hogy már idén decemberben is meg lehet vásárolni a jövő évi e-matricákat.

Jövőre sem emelkedik az e-matrica ára – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A hazai utak használatához szükséges matrica ára öt éve változatlan. Újdonság viszont, hogy idén először az érvényességi idő kezdete előtt, már december 8-tól, vagyis ezen a héten csütörtöktől már meg lehet vásárolni a következő évre szóló országos és megyei e-matricákat.

Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet: az elővásárláskor megvásárolt matricák érvényességi ideje is 2017. január elsején kezdődik és december 31-én éjfélig tart. Az elővásárlási lehetőséget biztosító viszonteladók listája a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (www.nemzetiutdij.hu) és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (www.nemzetimobilfizetes.hu) honlapjain érhető el.

A megyei matricák bevezetése óta folyamatos átrendeződés figyelhető meg a rövidebb időtartamban érvényes jogosultságok irányából az éves termékek javára. Az idei év első 11 hónapjában megközelítőleg 12 millió e-matrica fogyott, 7,4 százalékkal több, mint 2015 azonos időszakában. A heti és a havi matricák darabszáma átlag alatt nőtt, az éves országos és megyei matricáké viszont jóval átlag felett (kb. 14 százalékkal) haladta meg a tavalyit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!