szerző:
hvg.hu

Akinek hiányzott a tó Felcsútról, megnyugodhat, hamarosan ezt is megépítik a tao-pénzekből.

Közel hárommilliárd forint tao-támogatást kapott a héten a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, most pedig az is kiderült, hogy mire költik el a pénzt. Látványosak a terveik: 1,8 milliárd forintból felépül egy sportcsarnok, 636 millió forintot a parkosításra szánnak, 90 milliót pedig az engedélyeztetésre és a kivitelezési tervekre kaptak meg.

Az mfor.hu írta meg: a sportcsarnokban két kézilabdapálya méretű pálya lesz, az egyiknek lelátórendszert is építenek. Emellett több tárgyaló, előadói terem, és persze a kötelező öltöző is megtalálható lesz ott. A parkosítással sem szerénykednek, a faültetések és a füvesítés mellett egy kerti tavat is kialakítanak.

Arra, hogy egy stadion fejlesztésénél nem csak a sportlétesítményre költenek, már volt példa a környéken: Székesfehérváron 3,8 milliárd forintot szánnak a stadionépítés melletti természetvédelmi fejlesztésekre. Ott a stadion átépítésével együtt városrészi rehabilitációt is terveztek. Igaz, ezt nem tao-pénzből, hanem állami támogatásból finanszírozzák – más kérdés, hogy a bíróság szerint a tao-támogatás is közpénznek minősül, hiába mond mást a kormány.

A tao-rendszer 2011-es beindítása óta Felcsútra érkezik a legtöbb pénz, a mostanival együtt már 14 milliárd forintnál jár az összeg. Ez is csak arra volt elég, hogy a felnőtt csapatuk idén tavasszal kiessen az NB I.-ből, igaz, most vezetik a másodosztályt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!