szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két nap alatt kétszáz vaddisznót lőttek le a Mecsekben. A földművelésügyi miniszter szerint ezzel minden rendben van, a mészárlás jó pénzt hozott.

Tömegesen terelték a puskák elé a vaddisznókat a mecseki erdőgazdaság területén, a zselici Sasréten november 5-én és 6-án a Bors szerint. A lap szemtanúkra hivatkozva azt írta, ami történt, közönséges mészárlás volt, a talaj nagy területen vérben úszott.

A történtek miatt Szakács László MSZP-s képviselő írásbeli kérdést küldött Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek. A tárcavezető válaszából annyi derült ki, hogy a vadászat megrendelője külföldi állampolgár volt, aki 5 százalék árkedvezményt kapott.

A Sasréten idén 210 vaddisznó kilövését engedélyezték.

A miniszter szerint a Mecsekerdő Zrt. a területén folytatott vadászatok során a szakmai, etikai és jogi előírásokat messzemenőkig szem előtt tartja, a vaddisznók menekülési és kitérési lehetősége pedig biztosítva volt.

Fazekas hozzátette: károkozás nem történt, „az egész év folyamán vadkár megelőzés céljából befogott, majd a Zrt. költségén takarmányozott vadállomány kis részének hasznosítása történt meg a vadászat napján, amely szakszerűségét és eredményességét tekintve is kimagasló volt, jelentős bevételhez juttatta az állami erdészeti társaságot, valamint a központi költségvetést is..”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!