szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Nemzet beszámolt egy 2014-es ingatlanügyletről, ami tovább hizlalja az olimpiarendezés kontóját - Lázár János szerint valamikor biztos rendezünk olimpiát, ezért kell mindent megépíteni.

Titokzatos ingatlanberuházásra derült fény a 2024-es olimpia fényében, írja meg a Magyar Nemzet. Az állam megvett egy olyan ferencvárosi területet, amelyen a jövőbeli olimpia atlétikai stadionja épül – mindezt úgy, hogy az olimpiai pályázatot még nem is nyertük meg. Az adásvételre még 2014-ben került sor, és nem a területet, hanem az azt birtokló céget, a Duna Passage Kft.-t vette meg az állam, amely a Wing Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt. projektcége. Az árat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő nem akarta elárulni az LMP politikusának, Jancsó Andreának, aki ezért pert indított. Végül most kiderült, hogy az olimpia titkolt költségeként 16,55 milliárd forint ment el a 15 hektáros területért.

Az adásvételre csütörtökön kitért Lázár János is, és azt mondta, az olimpiapályázat miatt olyan épületek, beruházások is elkészülnek, amelyek a sportfejlesztési stratégia miatt így is, úgy is elkészülnének, mert ha nem 2024-ben, akkor máskor, de olimpiát biztosan fogunk rendezni.

A Magyar Nemzet szerint viszont ha nem nyerjük meg a 2024-es rendezés jogát, akkor a ferencvárosi területen ingatlanfejlesztés lesz: vagy az állam fog közpénzen lakóparkot, irodaházakat építeni, vagy magánbefektetőnek adja el, mint az történt a Kopaszi-gáton, ahol a kormány most egy olyan fejlesztést támogat, amit még ellenzékben nagyban támadott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!