szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az üzletember az Indexnek elmondta, nem vesztek össze, sőt, továbbra is üzlettársak maradnak.

Hétfőn jelent meg a hír, hogy Nyerges Zsolt lemondott a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép elnöki posztjáról, és távozott Németh Miklós vezérigazgató is. Nyerges posztját Vida Ildikó volt NAV-elnök vette át.

Bár a kormánypárti médiában megjelentek olyan hírek, hogy Nyerges összeveszett Simicskával, az üzletember az Indexnek a távozása okairól és körülményeiről azt mondta, ez nem igaz, bárki találja is ki ezeket a sztorikat, nagyon élénk a fantáziája.

Nyerges az Indexnek nemcsak az összeveszésük tényét cáfolta, hanem arról is beszélt, hogy bár a cég menedzsmentjéből távozott, a Közgépnek továbbra is tulajdonosa, és így Simicska üzlettársa marad.

"Részvényesként továbbra is nagyon fontos nekem, hogy a vállalat minden szempontból eredményesen működjön. Az életem meghatározó részét a Közgépnél töltöttem, és részvényesként természetes, hogy a cég érdekeit mindig a szemem előtt fogom tartani" mondta a lapnak.

Nyerges Zsolt azt mondta, valójában azért távoozott a Közgép éléről, mert "egy nagyvállalat irányítása folyamatos figyelmet és rengeteg energiát követel, amit már nem akartam vállalni. Az az igazság, hogy belefáradtunk az elmúlt évek mindennapi küzdelmeibe" - magyarázta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!