szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Balog Zoltán miniszter szerint elég jó a gazdaság teljesítménye ehhez.

Orbán Viktor miniszterelnök tavaly októberben jelentette be, hogy munkaszüneti nap lehet a nagypéntek is, a törvénymódosító javaslatot be is nyújtották az Országgyűlésnek. A tervezet azonban tavaly év végén váratlanul lekerült a napirendről, a javaslat további sorsa nem volt ismert.

Most viszont Balog Zoltán Emberi Erőforrások miniszter a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács ülésén azt mondta, a gazdaság teljesítménye lehetőséget ad a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítására. Az Országgyűlés idén tárgyalja majd azt az egyéni képviselői kezdeményezést, amely szerint már ebben az évben munkaszüneti nap lenne a nagypéntek. Ez most április 14-én lesz.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára, Dávid Ferenc azt mondta, nem támogatják a javaslatot, ugyanis mindez 20-25 milliárdos kiesést jelenten a gazdaságban, és a tervezet nincs megfelelően előkészítve.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mémesedik a rejtélyes fémoszlop, mutatjuk a legjobbakat

Mémesedik a rejtélyes fémoszlop, mutatjuk a legjobbakat

Tigris támadt egy idős nőre Floridában

Tigris támadt egy idős nőre Floridában

Nem várt szőrös dísz bukkant fel egy ausztrál család karácsonyfáján

Nem várt szőrös dísz bukkant fel egy ausztrál család karácsonyfáján