szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter elrendelte a hazai és a külföldi kiskereskedelemben kapható azonos termékek újabb átfogó vizsgálatát - közölte Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) újabb összehasonlító vizsgálatba, illetve érzékszervi analízisbe kezdett az élelmiszer-ágazat szinte valamennyi termékkörét érintő ellenőrzéskor, amely mintegy 100 termék összetevőire terjed ki - közölte az FM államtitkára.

Zsigó Róbert hozzátette, hogy a Nébih szakemberei ezen kívül a feltüntetett összetevők közötti különbségeket, és az ebből adódó esetleges minőségi eltéréseket is keresik. A munka már elkezdődött, a vizsgálat első eredményei várhatóan március közepére lesznek nyilvánosak.

A Magyar Idők múlt héten írt arról, hogy a Nébih 24 termék magyar és osztrák mintáját hasonlította össze, és arra jutott, hogy más a minőség az egyes termékeknél.

Később Fekete Zoltán, a Magyar Márkaszövetség főtitkára a 24.hu-nak azt mondta, hogy ez a kutatás két éve készült. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!