szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Olimpia ugyan nem lesz Budapesten, de látványosan dráguló stadionépítésből így sincs hiány.

Pár napon belül kiderül, ki építheti az új Puskás-stadiont, 192 milliárd forint jut erre – jelentette be Lázár János a Kormányinfón.

Ezzel most már majdnem az eredeti terv ötszörösénél tart a stadion ára: 2011-ben még 40 milliárd forintról indult a beruházás, a legutóbbi, máig érvényes ígéret pedig úgy szólt, hogy 105 milliárd forint lesz a végösszeg. A Puskás-stadion már ezzel is felkerült a listánkra, amelyben azokat a nagyberuházásokat gyűjtöttük össze, ahol a legdurvábban elszálltak az árak, de a mostani bejelentéssel még a 4-es metró és a vizes vb drágulását is megelőzi a nemzeti aréna áremelkedése.

Az új stadion megépítésekor el kell készíteni egy múzeumot, valamint szurkolói boltot és vendéglátó területet is. Emellett VIP-páholyokat, és 84 ennél is jobb minőségű skyboxot kell kialakítani.

A közbeszerzés nyílt, de nagyon szigorú feltételekkel rostálták meg a jelentkezőket. Csakis olyan cég pályázhatott, amelynek az elmúlt három üzleti évében legalább 28 milliárd forintos bevétele volt magasépítési tervezésből és kivitelezésből, ezen belül is tervezésből minimum 200 millió forint. A saját tőke legalább 2 milliárd forintos kellett, hogy legyen a jelentkezőknél.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sztojcsev Iván Gazdaság

Az olimpia elszállt, de mi lesz a beígért fejlesztésekkel?

Mindig is 55 ezres atlétikai stadiont szeretett volna Csepelre? Nincs miért aggódnia, hiszen a kormány megígérte: a beruházás akkor is megvalósul, ha nem lesz olimpiánk. Új híd és szélesebb autópálya is lehet, sőt, épülhet szlalomkajakpálya is, ha nem csak trükköztek a költségekkel a pályázatban.

Gordon Ramsay aranytömbökkel bankárkodik

Gordon Ramsay aranytömbökkel bankárkodik

Mindössze kétszer repült áruval, azt is Kínából hozta az új kormányzati teherszállító gép

Mindössze kétszer repült áruval, azt is Kínából hozta az új kormányzati teherszállító gép

Infarktus miatt parkolt rossz helyen, megbírságolták, majd nem engedték el a büntetését

Infarktus miatt parkolt rossz helyen, megbírságolták, majd nem engedték el a büntetését