szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lassan lehet fogadásokat kötni: a hármas metró felújítása vagy az euró bevezetése valósul meg előbb.

Ismét visszavonta a BKV a hármas metró déli szakaszának felújítására kiírt tendert – az uniós közbeszerzési értesítőben szereplő felhívást az Index vette észre.

A lap megkérdezte a felújítás projektfelelősét az okokról. Radnai Tibor elmondta: a tavaly december 27-én kiírt tendert egy nappal, december 28-án követte egy jogszabály-módosítás, ami több, uniós közbeszerzésről szóló kormányrendeletet módosított. A 27-i pályázat nem felelt meg a jogszabály-módosításnak, de a projektvezetés szerette volna megtartani, ezért állásfoglalást kért a minisztériumtól, hogy megteheti-e. Az állásfoglalás a napokban érkezett meg, és a kormány azt javasolta benne, hogy vonják vissza a pályázatot, és írjanak ki újat.

Az újabb pályázat kiírását március elejére várják. Radnai szerint a projekt nem szenved nagy késedelmet emiatt, különösen, hogy így a metrófelújítással kapcsolatos négy pályázatot is egyszerre írnak ki, így a bírálat is egy időben lesz. Terveik szerint júliusban köthetnek szerződést – legutóbb még arról volt szó, hogy nyár elején megkezdődhet a munka.

A felújításra kiírt pályázatokat először november végén fújták le, miután kiderült: az előzetesen becsültnél jóval drágább lenne a megvalósítás. Tarlós István főpolgármester ekkor közölte azt: nem épelméjű ajánlatok érkeztek a tenderre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!