szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagy Márton lemondott a BÉT-nél betöltött elnöki pozíciójáról, és az MNB javaslata az, hogy az elnöki pozíciót egy személyben a vezérigazgató, Végh Richárd töltse be.

A lemondás okaként Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Zrt. vezére a Portfolio.hu-nak adott interjúban azt mondta: a "fő tulajdonos - MNB képviselőjének - napi szintű részvételére a tőzsde élén már nincs szükség. Ennek megfelelően Nagy Márton tervezetten lemondott a BÉT elnöki posztjáról." Korábban megírtuk, hogy Matolcsy György jegybankelnök leginkább Nagy Mártonra támaszkodott eddig szakmai ügyekben, alelnököt csinált belőle, de most meggyengült a pozíciója. Akkor az egyik feltételezhető oknak azt sejtették, hogy az MNB elnöke nem akarta, hogy alelnöke túlzottan megerősödjön. A másik verzió pedig arról szólt, hogy Matolcsy a lojalitás hiányaként értékelhette azt, amikor Nagy Márton tavaly márciusban kiszállt az egyik jegybanki alapítványból, és ezt nem is titkolta a nyilvánosság előtt.

Túl erős lett, lejtőre ültették Matolcsy egyik húzóemberét?

Nagy Márton alelnök lehet a jegybankban zajló hatalmi átrendeződés kárvallottja - írja a 24.hu.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!