szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Százmilliárd forint keretből fejlesztik a bölcsődéket és az óvodákat – jelentette be a területért felelős államtitkár. A Puskás Stadionról pedig azt állítja a kormányzati projektcég, nem is drágább, mint a Chelsea-é, ha nettóban nézzük.

Mintegy százmilliárd forint áll rendelkezésre bölcsődék és óvodák fejlesztésére, létrehozására különböző pályázatok keretében – mondta Novák Katalin, az Emmi családi és ifjúsági ügyekért felelős államtitkára Csornán,

az országos bölcsődei tájékoztató roadshow

keddi állomásán. Januártól új bölcsődei törvény jön. 2018 év végéig minden olyan településen kötelező lesz a bölcsődei ellátás biztosítása, ahol legalább negyven háromévesnél fiatalabb gyerek él, vagy legalább öt család igényli az ellátást.

Az új szabályozással az a kormány célja, hogy a lehető legközelebb biztosítson bölcsődét a dolgozni akaró kisgyermekes szülőknek. Szeretnék elérni, hogy Magyarországon a bölcsődei helyek száma elérje a hatvanezret – mondta Novák Katalin.

KKBK: A Puskás olcsóbb, mint a Chelsea-é

Közben közleményt adott ki a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt., tagadva a hétfőn a hvg.hu-n is megjelent állítást, miszerint a Chelsea stadionja is olcsóbb lesz, mint a Puskás Stadion. Azt írták, a 2020-as UEFA labdarúgó-Európa-bajnokság négy mérkőzésének is otthont adó, világszinten is korszerű Puskás Stadion olcsóbb és ráadásul nagyobb is lesz, mint a londoni klub új otthona – állítják.

A Chelsea stadionja nettó 179 milliárd forintból épül, míg a Puskás Stadion nettó 142,85 milliárd forintból – írták. (Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője a múlt heti kormányinfón 192 milliárd forintról beszélt, csakhogy ő bruttóban adta meg az árat, a 40,5 milliárd áfával megtoldva.).

A Chelsea új sportlétesítményének egy székre jutó költsége 3 millió forint. Ezzel szemben az új Puskás Stadionnál ez az összeg 2,1 millió forint, tehát arányaiban csaknem a harmadával olcsóbb. A magyar stadion építési költsége európai viszonylatban átlagosnak tekinthető, pedig a Chelsea új otthonához hasonlóan a Puskás Stadion terveit is nemzetközileg elismert, számos díjjal kitüntetett építésziroda álmodta meg – írta a kormányzati cég.

Mint arról beszámoltunk, Mészáros Lőrinc érdekeltségeivel kapcsolatba hozható cég is benne van az eredetileg tervezett ár csaknem ötszöröséért épülő nemzeti stadion kivitelezését elnyerő konzorciumban.

És az árát akár áfával számoljuk, akár áfa nélkül, messze meghaladja a bölcsőde- és óvodafejlesztésre szánt pályázati keretet, hogy "a legprimitívebb lélegeztetőgépes" retorikával éljünk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlovákia után Csehországot is padlóra küldte a harmadik járványhullám

Szlovákia után Csehországot is padlóra küldte a harmadik járványhullám

A BMW főnöke szerint múlóban a Tesla víg napjai

A BMW főnöke szerint múlóban a Tesla víg napjai

Elmaradt a "karanténbaba-boom" – és nem csak a járvány miatt

Elmaradt a "karanténbaba-boom" – és nem csak a járvány miatt