szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rogán Antal miniszter feltalálótársaihoz köthető cég végzi a közműszolgáltatók kötelező számlaauditját.

A közérdekűadat-igénylés ellenére sem hajlandó kiadni a Főgáz Zrt. a kormányközeli Hunguarddal kötött szerződését, így nem tudni, mennyit fizettek a kormány által helyzetbe hozott cégnek a számlázási rendszerük auditálásáért – írja a Magyar Nemzet. A szerződéseket a szocialista Tóth Bertalan kérte ki, a Főgáz arra hivatkozik, a dokumentum teljes körűen védett információkat tartalmaz például a számlázási rendszerükkel kapcsolatban, ezért nem hozhatják nyilvánosságra.

Tóth más szolgáltatóktól is kikérte az adatokat, abból kiderült, a Hunguard bőven több mint 600 millió forint értékben köthetett szerződést, miután a különféle szolgáltatók kénytelenek voltak ezt a céget megbízni a kötelezővé tett számlaaudittal.

 

Tudta, hogy Rogán Antal feltalált valamit?

Újfajta mutyi? Pénzcsomagolás nejlonzacskóba? Egyik sem.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!