szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csak ketten pipálják le a hazai mezőgazdaságban Mészáros Lőrincet, aki egy év alatt megötszörözte a vagyonát.

Nem csak a leggazdagabb magyarok listáján ugrott előre egy év alatt a 31. helyről az ötödikre Mészáros Lőrinc, de szédületes vagyongyarapodásának hála a hazai mezőgazdaságnak is egyik legmeghatározóbb szereplője lett a gázsszerelőből lett felcsúti polgármester.

Az Agrárszerktor összesítése szerint Csányi Sándor OTP-elnök-vezérigazgató és Bige László, a péti Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa után, 120 milliárd forintra becsült vagyonával ő a harmadik leggazdagabb magyar, aki az agráriumhoz köthető. A lap emlékeztet: a Mészáros – és családja - a 2016-os állami földárveréseken több ezer hektárnyi birtokot vásárolt, ezzel pedig a Fejér megyében eladott területek 8 százalékára tett szert, de aktív a növénytermesztésben és az állattartásban is, kereskedik ásványvízzel és borral, és vadásztársasággal is rendelkezik .

Mészáros a napokban maga is kiállt, hogy hirdesse egyik legújabb fejlesztését. A Visonta Projekt Kft. építi fel Hevesben Magyarország első búzakeményítő-gyárát, amelyet több mint 6 milliárd forinttal támogat az állam.

Mészáros látványos vagyongyarapodásáról már többször olvashattak, de úgy gondoljuk, nem árt elismételni a szavait. 2014-ben még a "Jóisten, a szerencs és Orbán Viktor" volt a magyarázata, idén már ez: "hát lehet, hogy okosabb vagyok Zuckerbergnél, nem gondolja?"

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!