szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Állítólag még mindig jönnek az ORÖ-hoz Farkas Flórián elnökségének idejéről olyan visszafizetési kötelezettségek, amelyekről a mostani tagok és vezetők nem is tudtak. Van egy tablet-ügy is, amely a szervezet fizetésképtelenségét okozhatja.

Az Országos Roma Önkormányzat két képviselője szerint még körülbelül 840 millió forintos tartozása van a szervezetnek. Lakatos Oszkár, valamint Hegedüs István, az ORÖ korábbi elnöke erről azután beszélt egy budapesti sajtótájékoztatón, hogy Balogh János, a szervezet mostani elnöke tájékoztatta a képviselőket az ORÖ gazdasági helyzetéről.

Lakatos Oszkár azt mondta: Farkas Flórián volt ORÖ-elnök nem 1,6 milliárddal, hanem 2,5 milliárd forinttal "terhelte le" az országos önkormányzatot, mert még mindig jönnek visszafizetési kötelezettségek, amelyekről eddig nem tudtak. Az ORÖ jelenlegi fizetési nehézsége Farkas Flórián elnökségének idejéből adódik – tette hozzá.

Lakatos Oszkár közölte azt is: Balogh János elmondta a képviselőknek, hogy szerdán levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszterhez, valamint Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez, és segítséget kért a kormánytól a pénzügyi nehézségek miatt.

Az ORÖ-elnök bejelentette azt is, hogy el akarják adni a botrányba fulladt Híd a munka világába program megmaradt ingatlanjait.

Lakatos Oszkár elmondta még, hogy az ORÖ-nek korábban tableteket szállító cégnek 73 millió forintos követelése van a szervezet felé, és, ha emiatt az önkormányzat számlája "inkasszó alá kerül, akkor gyakorlatilag fizetésképtelen" lesz az ORÖ.  

Hegedüs István és Lakatos Oszkár
©

Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy kedden az ORÖ Dohány utcai székházában a nyomozó hatóságok 2016-os iratokat foglaltak le.

Hegedüs István azt hangsúlyozta: kétségbeejtő helyzetben van az ORÖ, hiszen előre nem látható kiadások, költségek jelentek meg. A tabletek ügyében már nem az ORÖ-nél pattog a labda, hanem a beszállítónál, hiszen már bármit megtehet – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Látványos tuningot kapott az elektromos Ford Mustang Mach-E

Látványos tuningot kapott az elektromos Ford Mustang Mach-E

Eddig nem publikált adatra kérdezett rá Szél Bernadett, Rétváritól megkapta, hogy a baloldalra nem lehet számítani

Eddig nem publikált adatra kérdezett rá Szél Bernadett, Rétváritól megkapta, hogy a baloldalra nem lehet számítani

47 büntetőeljárás indult a kamupártok miatt

47 büntetőeljárás indult a kamupártok miatt