szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elfogadja a tandíj befizetésére a Bitcoin virtuális valutát két Montessori-típusú iskola New Yorkban. A lépésre a szülők igényei miatt került sor.

Ha a szülők régebben Bitcoint vásároltak, akkor igen sokat spórolhattak gyermekeik 31 ezer dolláros tandíján két New York-i iskolába való beiratkozás esetén. A két intézményt alapító és vezető Marco Ciocca elmondta, hogy a szülők nyomására vezették be az új fizetési eszköz elfogadását. Mivel a virtuális pénz értéke csak az idén több, mint a duplájára, évek óta pedig a sokszorosára nőtt, ezért jó befektetésnek bizonyult, aki vásárolt belőle a 2010-es debütálása után. Jelenleg 1 Bitcoin 2500 dollár körül van.

A minél szélesebb felhasználás csak növeli a Bitcoin értékét. Ciocca szerint durván minden háromszáz gyermekből tíznek a szülei fizetett már a virtuális pénzzel, és úgy vélte, a számuk csak nőni fog. Bár az iskolaigazgató maga is Bitcoin-befektető, az oktatási intézményei nem spekulálnak vele, hanem azonnal valós pénzzé váltják a Bitcoinnal fizetett tandíjat.

A kriptovaluta elfogadása mögött szerepet játszott még az is, hogy az iskolákat korszerű, a jövőbe mutató intézményekként értékeljék, és vonzóbbá tegyék a pénzügyi, valamint az it-szektorban dolgozó szülők számára.

Egyre több oktatási intézmény dönt úgy, hogy elfogadja a Bitcoint. Legutóbb londoni és görögországi egyetemek jelentették be, hogy náluk is lehet fizetni a digitális valutával.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Amerikában is vannak mesterfokozatú horrorkaravánok

Amerikában is vannak mesterfokozatú horrorkaravánok

A költészet napján súlyos verset kapott Orbán utcája

A költészet napján súlyos verset kapott Orbán utcája

A Kórházi Főigazgatóság vezetője elmondta, a lélegeztetőgépen lévők több mint 80 százalékát nem sikerül megmenteni

A Kórházi Főigazgatóság vezetője elmondta, a lélegeztetőgépen lévők több mint 80 százalékát nem sikerül megmenteni