szerző:
hvg.hu

A Pécsi Sörfőzde lett a vizes vb nagyüzemi sörbeszállítója. A cég azt állítja, ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy nemrég Matolcsy György családjának tulajdonába került.

Matolcsy György unokatestvéreinek, Szemerey Tamásnak és Szemerey Zoltánnak a cége, a Pécsi Sörfőzde lett a vizes világbajnokság nagyüzemi sörbeszállítója. A hírt elsőként a Szabad Pécs írta meg, nekik azonban a cég nem reagált, most viszont az okpecs.hu-nak megerősítették, igaz az értesülés.

A cég marketingvezetője azt is elmondta: egy korsó pécsi sör legfeljebb 800 forintba kerülhet a világbajnokságon. A food truckokon kézműves söröket eladhatnak kistermelők is, ezeknél a kikötés az, hogy az alkoholtartalmuk nem haladhatja meg az 5 százalékot.

A két Szemerey júniusban szerzett 99 százalékot meghaladó tulajdonrészt a cégben. A vállalatnál azt állítják, hogy a jegybankelnökhöz fűződő rokoni szálaknak nincs köze a mostani sikerhez, mert már a tulajdonosváltás előtt elkezdtek azon dolgozni, hogy ők legyenek a vb beszállítói, ráadásul volt már olyan komolyabb rendezvény, ahol a pécsi sör ott van.

A vb szervezői cikkünk megjelenése után közölték, nem csak a pécsi sört lehet majd inni a világbajnokságon - ezt persze enélkül is lehetett tudni, a büfékocsiknál lehet kapni egyéb termékeket is. Mint írták, a balatonfüredi helyszínen Dreher és Pilsner Urquell kapható, a Városligetben Borsodi és Staropramen, a két Funzone területén a Duna Arénánál és a Margitszigeti Atlétikai Centrumnál az Aldiban az üzletház által forgalmazott sörmárkák kaphatók.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!