szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az OTP Egészségpénztárhoz 2017 első hat hónapjában több mint 2 milliárd forint egyéni és 1,73 milliárd forint munkáltatói befizetés érkezett. A pénztár történetében először múlta felül az egyéni befizetés a munkáltatói hozzájárulást.

Tavaly egész évben a tagi befizetés csaknem 3,9 milliárd forintot tett ki, míg a munkáltatói hozzájárulásé 5,9 milliárdot - közölte éves jelentésében a pénztár. A tagok az első fél évében 4,84 milliárd forintot költöttek egészségükre, befizetéseik összege meghaladta a 3,8 milliárd forintot.

Studniczky Ferenc, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója szerint az egyéni tagi hozzájárulás több mint 43 százalékkal haladta meg a 2016 első hat havit. A közlemény szerint a kasszánál bíznak abban, hogy a trend kitart, és év végén rekordösszegű befizetésről számolhatnak be.

Az adóvisszatérítésnél is rekordról számolt be a pénztár, tagjaik 900 millió forintot igényeltek vissza az adóhatóságtól.

Ugyancsak első alkalommal tapasztalták, hogy a tagok többet költöttek magán-egészségügyi szolgáltatásokra, mint gyógyászati segédeszközökre, bár továbbra is a legnépszerűbb felhasználási cél a gyógyszervásárlás 2,5 milliárd forinttal. A gyermekszületéshez kapcsolódó ellátásokra kifizetett összeg az első negyedévhez képest például 58 százalékkal, 21 millió forintra emelkedett.

Az OTP Egészségpénztárnak több mint 240 ezer tagja van.

Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) elnöke májusban arról számolt be, hogy az első negyedévben éves összehasonlításban nőtt a szervezethez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak és egészségpénztárak vagyona, aggasztó azonban, hogy a munkáltatói befizetések jelentősen visszaestek az adóterhek növekedése miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A magyar zsüritagokat lenyűgözte a 2021-es Év Autója, most Ön is szavazhat

A magyar zsüritagokat lenyűgözte a 2021-es Év Autója, most Ön is szavazhat

Egy éve senki nem gondolta volna, hogy Tom és Jerry ekkorát robbant a mozikban

Egy éve senki nem gondolta volna, hogy Tom és Jerry ekkorát robbant a mozikban

Nem tud hibázni az Apple: Japánban is az iPhone-okat preferálják

Nem tud hibázni az Apple: Japánban is az iPhone-okat preferálják