szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lakásárak emelkedése a megkérdezettek kevesebb mint 20 százalékát aggasztja, de az 56 százalékuk nem is tervez ingatlanvásárlást a közeljövőben – derült ki a Genertel biztosító felméréséből.

A lakáspiacon tapasztalható árnövekedést idén is észlelik a felmérésben megkérdezettek és most is 67 százalékuk gondolja, hogy folytatódni fog az árak emelkedése – írta az eredményekről a Genertel.

Az ingatlanok vételi árának emelkedése ugyanakkor kevesebbeket aggaszt, mint tavaly, csak a megkérdezettek 18 százalékát zavarja (szemben a tavalyi 32 százalékkal).

A tavalyi 40 százalékhoz képest idén már 56 százalék válaszolta azt, hogy biztosan nem vesz ingatlant.

Csupán 44 százalék tervez lakásvásárlást vagy -felújítást idén vagy jövőre. A válaszadók 21 százaléka úgy véli, hogy jól jár a lakásárak növekedésével, ez az a réteg, akik árulják az ingatlanjukat és remélik, hogy a magas ár ellenére is tudnak vevőt találni.

A tavalyi adathoz képest csökkent valamelyest azoknak az aránya, akik vásárolnának ingatlant befektetési céllal, az akkori 70 százalék helyett most 64,5 százalék mondott igent, 24,3 százalék viszont kizárta ezt a lehetőséget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyszerre négyen és mindössze öt percig nézhetik Rockefeller Center karácsonyfáját

Egyszerre négyen és mindössze öt percig nézhetik Rockefeller Center karácsonyfáját

Sorra dőlnek meg a kormány jogi érvei európai szinten

Sorra dőlnek meg a kormány jogi érvei európai szinten

Új távcső épül a magyar asztrofotósoknak

Új távcső épül a magyar asztrofotósoknak