szerző:
MTI

Gyengültek a vezető részvények a Budapesti Értéktőzsdén, a BUX is csökkent, pedig a legnagyobb európai piacok emelkedtek pénteken.

A BUX 372,36 pontos, 0,98 százalékos csökkenéssel, 37 719,90 ponton zárt pénteken.

A magyar részvénypiac szembement a nemzetközi trendekkel a hét utolsó kereskedési napján – mondta Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője a köztévében. A főbb európai piacok mindegyike emelkedett, az USA-ban is emelkedéssel kezdődött a kereskedés, a BUX viszont csaknem 1 százalékot esett, és mindegyik fontosabb részvény gyengült.

A szakértő szerint nincs ok aggodalomra, nem mindig követi az európai vagy az amerikai részvénypiacot a hazai, előfordul az is, hogy a nemzetközi tőzsdéken van esés, a magyar pedig erősödik.

A Mol árfolyama 160 forinttal, 0,67 százalékkal 23 660 forintra csökkent, 1,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 165 forinttal, 1,58 százalékkal 10 280 forintra esett, forgalmuk 2,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,20 százalékkal 487 forintra gyengült, a forgalma 250,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama pedig 68 forinttal, 1,02 százalékkal 6615 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!