szerző:
hvg.hu

Kicsinyes politikai bosszú áldozata lett a helyi hungarikum.

Háborognak a pomáziak: valószínűleg politikai okokból nem került be a helyi hungarikumokat felsoroló értéktárba az a gyümölcsfajta, amire a leginkább büszkék, a hosszúszárú pomázi cseresznye. A témával foglalkozó helyi online lap értékelése szerint "a pomázi képviselő-testület többsége megtagadta tőle a bizalmat! Döntöttek: Menjen Isten hírével! Nem kerülhet be a Pomázi Értéktárba a határozatot megszavazó képviselők kicsinyes bosszújából."

Az Index írásából kiderül: az önkormányzat annyi bürokratikus akadályt gördített a helyi természeti értékeket összegyűjtő kiadvány megjelenése elé, annyiszor módosítgatták a feltételeket és az időpontokat, hogy az egyik előterjesztő, aki a pomázi hosszúszárú cseresznye felvételét is javasolta, végül nem járult hozzá az általa összeállított anyag megjelentetéséhez.

Közben a lap szerint az LMP-s Hardi Péter képviselő, "miután az önkormányzati lapban korábban nem tudott valamilyen őt ért kritikára reagálni, megalapított egy helyi lapot Pomázi Cseresznye néven. Weboldal is lett, de ki is nyomtattak egy számot 6000 példányban, amit minden háztartásba eljuttattak. Ők azt mondják, azzal a céllal, hogy a városban történt visszásságokról is értesüljenek a lakók." Ezen viszont a kormánypárti frakció úgy megsértődött, hogy kivették a cseresznyét az értéktárból: "szeretnék egy javaslatot tenni a testületnek: vonjuk vissza ebből az értéktárból ezt a pomázi cseresznye kifejezést! Tudniillik ez a pomázi cseresznye fel lett használva egy igen-igen rossz ízű politikai kiadványba, amit itt összevissza szórtak hatezer példányban."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Marabu FékNyúz: Mészárlás

Marabu FékNyúz: Mészárlás

Előleg vagy foglaló? Vigyázzon, mit ír alá, milliókat bukhat egy szó miatt

Előleg vagy foglaló? Vigyázzon, mit ír alá, milliókat bukhat egy szó miatt

Nagypapa lett Deutsch Tamás

Nagypapa lett Deutsch Tamás

Ez lesz Amerika történetének második legnagyobb lottónyereménye

Ez lesz Amerika történetének második legnagyobb lottónyereménye

Visszatért az erőszak helyszínére a megtámadott futó

Visszatért az erőszak helyszínére a megtámadott futó

Szenzációs felfedezés: nem is akkor pusztult el Pompeji, mint évszázadokig gondoltuk

Szenzációs felfedezés: nem is akkor pusztult el Pompeji, mint évszázadokig gondoltuk