szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A reptéri busz jegyvásárlása az induláskor nem volt a turisták igényeire szabva, de a BKK azóta korrigált a rendszeren.

A július 8-án elindított, 100E jelű budapesti reptéri buszjárat tesztelésekor már kiderült, hogy tulajdonképpen jól szuperál az új buszvonal, már ha eltekintünk néhány kellemetlenségtől, meg attól, hogy hasonló buszjáratot Budapestnek már évtizedek óta működtetnie kellene.

Reptéri busz: adnánk pár tippet a BKK-nak

A reptéri busz jegyvásárlása nincs igazán a turisták igényeire szabva.

A kellemetlenségek között említettük, hogy a BKK-jegyautomaták menürendszerében eléggé eldugták a reptéri buszjegy opciót: a rutinos felhasználók legalább három gombnyomással megtalálhatják, a gyakorlatlanok viszont könnyen eltévedhetnek az "egyéb buszjegyek", valamint azon belül is "vonaljegyek" menüpontok között. Az még érthető is volna, ha a magyar menürendszerben kevésbé van szem előtt a 900 forintos reptéri buszjegy, hiszen valóban reálisabb, hogy az automatából a milliónyi budapesti utas elsősorban jegyeket, gyűjtőjegyeket, bérleteket vásárol. Ám ahogyan akkor megírtuk, egy idegen nyelven tájékozódó, vagyis vélhetően Budapestre utazóként érkezett jegyvásárló esetében sokkal életszerűbb, hogy reptéri jegyre van szüksége, így indokolt volna a menürendszer főoldalára rakni.

Örömmel jelenthetjük, hogy a küldetés teljesítve, a BKK az idegen nyelvű menürendszeren valóban főoldalra varázsolta a reptéri buszjegyet, hogy a külföldiek tájékozódását ezzel is könnyítse. Hogy ehhez volt-e köze a cikkünknek, azt nem tudjuk, ahogyan azt sem, hogy mikor változtattak a menün, mert csak véletlenül tudtuk meg egy buszsofőrtől. Mindenesetre jó hír, hogy változtattak.

Az angol nyelvű főoldalon már ott figyel a reptéri jegy.
©
Eltérően a magyar nyelvűtől, ahol más kerül előtérbe.
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Opel retró villanyautóként támasztotta fel a legendás Mantát

Az Opel retró villanyautóként támasztotta fel a legendás Mantát

Ez az utóbbi idők legmenőbb számítógépe, a repülésrajongók imádni fogják

Ez az utóbbi idők legmenőbb számítógépe, a repülésrajongók imádni fogják

Íme a magyar kéz által rajzolt kombi Mercedes EQS luxus-villanyautó

Íme a magyar kéz által rajzolt kombi Mercedes EQS luxus-villanyautó