szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Budapesten átlagosan 112 ezer forinttal keresnek többet, mint Szabolcsban.

A Magyar Nemzet szombati lapszámában ismertette a KSH friss kiadványát, amely szerint a nyugat-magyarországi megyékben, valamint Budapesten voltak a legmagasabbak az átlagos havi nettó keresetek 2017 első fél évében:

  • a fővárosban 246 ezer forint,
  •  Győr-Moson-Sopron megyében 200 ezer,
  •  Komárom-Esztergom és Fejér megyében 189, illetve 184 ezer forint

körül voltak az átlagos fizetések. Az északkeleti megyékben és Békésben ugyanakkor még a 150 ezer forintot sem érték el a bérek, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

a legalacsonyabb, 134 ezer forint volt a havi nettó átlagkereset.

A munkanélküliség az ország összes régiójában csökken, és nő a foglalkoztatottak aránya, a keleti és a dél-dunántúli megyékben azonban rosszabb a helyzet. A jövedelem terén sereghajtó Szabolcsban a legmagasabb, 8,8 százalékos a munkanélküliségi ráta, 56 százalékos foglalkoztatás mellett. Baranyában 7,6 százalékos, Jász-Nagykunban, valamint Somogy és Nógrád megyében 7 százalék körüli munkanélküliséget mért a KSH az idei második negyedévben.

 A Magyar Nemzet cikke szerint Dunántúl északi felén legalacsonyabb a munkanélküliség, valamint Budapesten és Pest megyében, ezekben a térségekben 1,6 és 3,1 százalék között van a ráta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb településeket zárnak el az áradó borsodi folyók

Újabb településeket zárnak el az áradó borsodi folyók

Ez a csata nem véres: hatalmas vita alakult ki az EU-ban a műhúsburgerek miatt

Ez a csata nem véres: hatalmas vita alakult ki az EU-ban a műhúsburgerek miatt

Nincs pénze koronavírus-tesztre, ezért nem látogathatja meg a tízéves kisfiát

Nincs pénze koronavírus-tesztre, ezért nem látogathatja meg a tízéves kisfiát