szerző:
hvg.hu

Kemény napra készülhet vasárnap, aki autóba ül Budapesten. Előbb a reggeli pótlás okozhat fennakadást a 3-as metró teljes vonalán, majd futóverseny következik.

Október 15-én, vasárnap a reggeli üzemkezdettől körülbelül 8 óráig nem közlekedik a 3-as metró, emiatt a teljes vonalon pótlóbuszok járnak – írja honlapján a BKK. A metrópótlás épp csak nem csúszik össze a futóverseny miatti lezárásokkal: 9:30-kor, másfél órával az után, hogy újra elindulnak a metrók, elrajtol a Spar Budapest Maraton.

Az esti és hétvégi lezárások miatt, amikor a metrót egész vonalon pótolják majd, átalakítják a Nyugati pályaudvar csomópontját, illetve új jelzőlámpás csomópont épül az Üllői úton. A Nyugatinál a Bajcsy-Zsilinszky útról a Szent István körútra, illetve a Teréz körútról a Bajcsy-Zsilinszky útra történő balra kanyarodási lehetőség emiatt megszűnik, és várhatóan egy évig, a metrópótlás első szakaszában így is marad.

Mivel a metrópótlók az Üllői út helyett egy szakaszon a Népligeten keresztül közlekednek, az Üllői út és a Borbás Vince sétány találkozásánál (ez a Népliget Ecseri út felőli végénél van) új jelzőlámpás csomópontot akaítanak ki, a Hazslinszky Frigyes sétánynál pedig új gyalogátkelőhely épül.

A belvárosban nem lesz öröm autózni

Aztán jön a 32. Spar Budapest Maraton futóverseny, emiatt a Budai alsó rakpartot 6 és 14 óra között teljes hosszában, a Pesti alsó rakpartot pedig a Jászai Mari tér és a Közraktár utca között 7 és 15 óra között nem használhatják az autósok. A Műegyetem rakpartot 7 és 14, a Pesti rakpart Jászai Mari tér és Dráva utca közti szakaszát 7-13 óra között zárják le.

9 és 15 óra között további, rövidebb lezárásokra is számítani kell, többek között a Bajcsy-Zsilinszky és az Andrássy úton, a Váci, és a Dózsa György út egyes szakaszain, illetve az Árpád fejedelem útján. A lezárások pontos időrendjét ezen az oldalon nézhetik meg.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!