szerző:
MTI / hvg.hu

Jelentősebb olcsóbb lesz szerdától a benzin, és a dízel ára is csökken, de a benzinénél kisebb mértékben.

Bruttó 8 forinttal csökkenti a benzin, és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol – értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn. A benzin átlagára 358 forintra, a gázolajé 369 forintra mérséklődik ezzel.

Az üzemanyagok ára legutóbb múlt szerdán változott, akkor a 95-ös benzin átlagára literenként bruttó 3 forinttal 366 forintra emelkedett, a gázolajé pedig bruttó 4 forinttal átlagosan 373 forintra.

Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Tállai András, a nemzetgazdasági tárca parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára múlt hétvégén Facebook-oldalán közölte, hogy csökkentették az üzemanyag árát választókerületében, Mezőkövesden, miután egyeztetett a Mol illetékes képviselőivel. A politikus akciójához a miniszterelnök és a Fidesz-frakció is gratulált. Tállai azt mondta, csak a munkáját végezte, sokan azonban ellentmondásosnak vélték az egész intézkedést, és felvették: ilyen alapon máshol is lehetne olcsóbb üzemanyagot "intézni".

A Moltól az ügy úgy reagáltak múlt héten: piaci vállalatként a fogyasztói visszajelzéseket is beleértve folyamatosan figyelik a versenypiaci tényezőket, elemzik és szükség esetén módosítják az árakat. Az árazás ugyanakkor tisztán kereskedelmi kérdés – közölték. A cég egyben megismételte: a Mol, ahogyan eddig, úgy most sem kommentál konkrét árakat vagy a saját árazási gyakorlatát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Magyarázkodik a Mol Tállai árcsökkentése után

A Mol piaci vállalatként a fogyasztói visszajelzéseket is beleértve folyamatosan figyelemmel kíséri a versenypiaci tényezőket, elemzi és szükség esetén módosítja az árakat. Az árazás ugyanakkor tisztán kereskedelmi kérdés – szögezte le a vállalat csütörtökön az MTI-nek eljuttatott közleményében.

hvg.hu Itthon

Orbán lájkolja, hogy Tállai olcsóbb benzint intéz lakóhelyének

"Gratulálok!" – ezt mondta Orbán Viktor az atv.hu-nak, amikor az ATV főmunkatársa a parlamenti folyosón feltette neki a villámkérdést, mit szól ahhoz, hogy Tállai András elintézte, hogy a választókörzetében olcsóbb legyen a benzin. A miniszterelnök azt is hozzátette, hogy "akkor mindenki intézze el".