szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiderült, csak a nagyon rossz állapotban lévő ingatlanokat adnák át a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek.

Komoly kérdéseket vetett fel a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által benyújtott törvénymódosító javaslat, amelyből elsőre az volt kiolvasható, az eszközkezelőtől a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz kerülnének a bajba jutott adósok lakásai.

Kiderült, pontosan hogyan változna a szabályozás. A Nemzeti Eszközkezelő (NET) a 444.hu-nak azt írta, a konstrukció nem fog megváltozni, azok az ingatlanok kerülnének a Vagyonkezelőhöz, amelyből a tulajdonos már kiköltözött, és annyira leromlott az állapota, hogy szociális bérlakásként sem tujdák kiadni, a javításra pedig nincs pénze a NET-nek. A szervezet azt írta, az MNV nyilvános online felületén értékesítik majd a lakásokat, az átadott ingatlanokat pedig minden esetben a NET fogja kiválasztani.

(képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
217 újabb áldozata van a járványnak

217 újabb áldozata van a járványnak

Ritka luxusautót kaptak el a határon

Ritka luxusautót kaptak el a határon

Csúnyán végződött egy autós üldözés Kaliforniában: felüljáró alá ékelődött be egy Maserati

Csúnyán végződött egy autós üldözés Kaliforniában: felüljáró alá ékelődött be egy Maserati