szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bővítette logisztikai telephelyeit és több embert is munkába állított a Magyar Posta Zrt. a karácsonyi roham előtt.

Új, a korábbinál mintegy ötször nagyobb bérelt telephelyre költözött a Magyar Posta kecskeméti logisztikai üzeme és a garázsa – részben ezzel is készül a társaság az év végi csúcsforgalomra.

Gerencsér Szilárd operációs vezérigazgató-helyettes szerint a vállalat 21 ezer négyzetméterrel bővítette a csomagfeldolgozó telephelyeit országszerte.

A folyamatosan növekvő e-kereskedelem egyre inkább szükségessé tette a posta csomagfeldolgozási hálózatának bővítését.

Így idén ősszel a vállalat egy budapesti, több mint 7 ezer négyzetméteres új logisztikai ingatlant vett használatba, amely a budaörsi Országos Logisztikai Központ (OLK) tevékenységét egészíti ki. A két üzem együttes működésével az eddigi teljesítmény 40 százalékkal növelhető.    

Nyíregyházán, Békéscsabán, Hatvanban és Győrben is nagyobb telephelyre költöztek a csomagfeldolgozó üzemek októberig. További hasonló bővítések és költözések valósultak meg novemberben Székesfehérváron, Debrecenben és Kecskeméten.    

A Magyar Posta létszámnöveléssel is készül a megnövekedett csomagforgalomra, 800-zal többen dolgoznak a vállalatnál, mint tavaly év végén.

Növelték csomagautomaták rekeszeinek számát is, 3800-ról több mint 4200-ra, és 12 városban ideiglenes csomagátvevő helyeket, ünnepi csomagpontokat létesítenek, ahol a hét minden napján reggeltől estig átvehetők a csomagok. 

Idén október második felében a kézbesítendő csomagok száma több napon is 10 százalékkal meghaladta a tavalyi karácsonyi csomagforgalom napi átlagát, a 94 ezer darabot. November első felében pedig több olyan nap is volt, amikor 15-20 százalékkal nagyobb csomagmennyiség érkezett.

A múlt pénteki Black Friday után pedig mintegy 40 százalékkal ugrott meg a napi csomagtömeg a tavaly decemberi napi átlaghoz képest. 

A Magyar Posta 2016-ban több mint 17 millió csomagot kezelt, idén akár 20 millió fölé is kerülhet ez a szám. A külföldről, jellemzően webáruházaktól érkező árutartalmú levélküldemények száma tavaly 14 millió volt, idén várhatóan 16,5 millió körül lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megúszhatja a pótdíjfizetést, aki utólag éves autópálya-matricát vesz

Megúszhatja a pótdíjfizetést, aki utólag éves autópálya-matricát vesz

Ivanka Trump is gyászolja a 46 évesen meghalt amerikai sztárvállalkozót

Ivanka Trump is gyászolja a 46 évesen meghalt amerikai sztárvállalkozót

Milliárdosnál is nagyobb veszteséget hozott össze Rogán és Habony barátainak gyorskölcsöncége

Milliárdosnál is nagyobb veszteséget hozott össze Rogán és Habony barátainak gyorskölcsöncége